Cara Hilangkan Kurap di Badan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ramadhan hampir tiba , selalunya ini lah waktu paling yang bahagia buat umat Islam sedunia. Bagi kita yang berada di Malaysia, kita raikan dengan berpuasa, persiapan raya , juadah berbuka dan bermacam-macam lagi.

Ramadan Vickyevas GIF - Find & Share on GIPHY

Tapi dalam kegembiraan, ada kesulitan bagi sesetengah dari kita masih alami iaitu penyakit kurap yang masih mengikuti sejak bertahun-tahun.

Lagi menyulitkan, ianya bukan berada di kawasan mudah garu seperti tapak tapak / celah-celah jari tetapi di kawasan sensitif seperti di ketiak, keliling payudara, di bahagian pinggang, di bahagian celah paha, di bahagian punggung.

Lagi menyedihkan jika berada di kawasan kemaluan!

Sad Cartoon GIF - Find & Share on GIPHY

Bagi umat Islam yang ingin menunaikan solat sunah tarawih di waktu malam, ianya akan menyukarkan solat sebab terpaksa menggaru-garu jika panas dan berpeluh.

Oleh itu saya ingin berkongsi dengan anda 3 Tips yang boleh anda gunakan untuk hilangkan rasa gatal dan hilangkan kurap di badan dengan segera.

1. Kerapkan Mandi setiap hari untuk hilangkan kurap di badan

Marti Fischer Shower Sticker for iOS & Android | GIPHY

Berapa kerap anda biasa mandi setiap hari? Mengikut statistik, kebanyakan pesakit yang mengalami sakit kurap di badan terutamanya di celah ketiak, keliling payudara, keliling pinggan dan celah peha mandi sekurang-kurangya 2 kali sehari.

Ianya kurang dan  tidak bagus!

Kekerapan mandi setiap hari membantu menghilangkan peluh yang menjadi sumber makanan utama kulat / kurap di badan.

Bila anda mandi, bukan sahaja peluh hilang , bahkan badan anda turut menjadi bersih dari kotoran.

Mandian menggunakan sabun organik Set Buang Kurap membantu mematikan kulat sekaligus efektif dalam mengurangkan sensasi menggaru dan memulihkan kulit.

2. Pakai-pakaian yang longgar untuk hilangkan kurap di badan

Kebanyakkan pakaian yang ketat menyumbang kepada mudah peluh pada badan. Setiap kali badan peluh, kurap mudah terbentuk sekaligus membiak dengan mudah di badan.

Marisa Tomei Bra GIF - Find & Share on GIPHY

Pakaian seperti coli/bra , seluar dalam yang ketat , pakaian seperti jeans ketat adalah pakaian yang patut anda elakkan ketika dalam fasa penyembuhan dari kurap.

Jika anda bebas dari penyakit kurap, tiada masalah untuk pakaian ketat, tapi awas jika anda sedang alami sakit kurap di badan, pakaian ketat seperti ini menyumbang kepada pembiakan kurap segera di badan.

Kebanyakkan pesakit wanita mengalami kurap di keliling payudara disebabkan memakai coli/bra terlalu ketat dan terlalu lama. Ada yang pakai dari pagi sehingga petang , bahkan dari pagi sehingga malam!

Pakaian yang telah menyerap peluh menjadi medium pembiakan efektif kurap di badan. Kurap suka dengan peluh. Kawasan pakaian yang serap peluh menjadi tempat biak kurap.

Berikut tempat biasa pembiakan kurap berlaku di badan mengikut pakaian

  • Seluar dalam (  celah peha / bahagian kemaluan / bahagian pinggang )
  • Coli / Bra ( keliling payudara )
  • Tshirt – kawasan ketiak / kawasan leher

Memakai pakaian longgar atau tukar pakaian baharu setiap kali berpeluh disyorkan supaya kurap tidak mudah berjangkit di badan.

3. Gunakan Set Buang Kurap dari Buangkurap.com untuk hilangkan kurap di badan

Jika anda punyai sakit kurap ini tapi telah menggunakan berbagai jenis ubat baik dari hospital dan klinik berhampiran namun tiada hasil juga, saya sarankan anda untuk gunakan Set Buang Kurap dari Buangkurap.com

Set Buang Kurap ini terbukti menghilangkan sakit kurap dari badan.

SET BUANG KURAP A khas untuk sakit kurap di kawasan yang kecil seperti celah tangan, celah kaki, di muka dan dileher

SET BUANG KURAP B khas untuk sakit kurap di kawasan yang besar seperti di celah peha, celah ketiak, keliling payudara & sekitar kemaluan ( zakar / vagina) .

Jangan segan untuk dapatkan khidmat nasihat atau rawatan tapi kisahkan azab sakit yang anda alami. Dalam masa 7 hari, anda boleh rasai sendiri hilang rasa gatal, garu dan lebih baik inshaAllah hilang kurap itu dari badan!

Klik di sini

Moga tips yang dikongsikan membantu anda untuk hilangkan kurap di badan. Saya yakin ramai yang inginkan terbaik untuk kesihatan badan. Pilih untuk sihat, pilih untuk sembuh dari sakit kurap dari terus berada di badan.

buangkurap

buangkurap

Tentang Kami

Assalamualaikum wbt, saya Adam Jamaludin, pengasas kepada website buangkurap.com. Saya bina website ini bertujuan untuk bantu anda untuk hilangkan masalah kurap yang dihidapi hampir setiap rumah di Malaysia.

Post Terbaru

Follow Us

Tips Video

×
×

Cart